【交換留学】University of Baguio Exchange Student Report  Nakano Urara|Wesleyan World|現代社会学部・外国語学科|学部・学科

外国語学科の特色ある情報を学科から発信します。

2018年12月13日 (木曜日) 18:59 | 投稿者:【nwuadmin

I have been here for 4 months. I have made many friends and memories in the 4 months that I have been here. I have American, Arabian, Ghanian, Korean, Iranian, Sudanese, Filipino friends. Everyone is a kind and a lot of fun. We sometimes cooked our native dishes and shared them with everyone. We also taught our culture and customs.

One day we had a wonderful weekend camp at Camp John Hay. Everyone brought food and drinks. We played soccer and dodgeball.

On my host mother and brother’s birthday, many relatives came to celebrate. It is something which most Filipinos do on their birthdays. Friends and relatives join the celebration.

I joined the Halloween parade last October. We paraded around the city in our costumes. The whole city came one with excitement. It was a lot of fun to watch.

For the United Nation’s Day at the University of Baguio, I together with the other Japanese students wore a yukata and danced “Matsuken Samba”.

Many of my classes have presentations or demonstrations. For example, we have to do plays, tour guides or debates in class. I get nervous during presentations. I have to prepare and practice very hard before the classes. My friends always take time to help me. When I do not understand the lessons, they kindly show me their notes or explain the lessons in an easy way. I am grateful to them because after my demonstrations, I am well praised.

Friends and memories are increasing but going back to Japan is getting closer. It breaks my heart to think of it. From the bottom of my heart, I do not want to go back to Japan. I have met many good friends and had memories I will never have in Japan.

The language wall is large, cultural differences are surprising but I gained knowledge and experiences.